VVB Silvolde kan u bij de volgende onderdelen van dienst zijn:

A. Melkonderzoek

Melkonderzoek is in iedere frequentie mogelijk en hoeft niet noodzakelijk samen te vallen met melkproductieregistratie. Voor ieder gewenst onderzoek is het mogelijk melk door ons te laten verzamelen. U kunt dit ook zelf bij ons aanleveren. De meeste uitslagen kunt u de volgende werkdag al binnen hebben.

B. Melkproduktieregistratie (MPR)

Melkproductieregistratie kan in frequenties van 3 t/m 6 weken. Bepalend zijn de voorwaarden van NRS-melkproductieregistratie. Deelname aan de erkende MPR geeft extra mogelijkheden voor export of de proefstierregeling.

C. Drachtonderzoek

Via de melk kunnen gewenste runderen op drachtigheid worden getest. Dit kan vanaf 35 dagen na inseminatie. U dient dit dan duidelijk op het MPR- of een ander formulier aan te geven.
De kosten zijn € 4 euro per monster.

D. Stamboekregistratie

Dit wordt door de vereniging uitgevoerd onder de voorwaarde die het CRV stelt voor het deelnemen aan de stamboekregistratie.

E. Ondersteuning ten behoeve van dierziektebestrijding

De regels voor de dierziektebestrijding zijn opgesteld door het Ministerie en de Gezondheidsdienst voor dieren. De exacte regels kunt u vinden op www.mijnrvo.nl. Wij kunnen op veel fronten wel ondersteunen. Zijn er meldingen (geboorte, aan- of afvoeren, e.d.), aanvragen, mutaties, of hebt u vragen, dan kunnen we u wellicht helpen.

F. Importverwerking

Wij kunnen de importverwerking voor u verzorgen. Ons tarief voor het verwerken is: € 0,45 per paspoort en € 5,- per zending. Wilt u deze verwerking ook bij ons laten doen, of wilt u meer weten bel ons dan (0315-323077). Wij zijn u graag van dienst.

G. Geiten

Voor deze sector bieden wij ook ondersteuning aan in de vorm van melkcontrole. Ook hier bieden wij veel mogelijkheden om aan ondersteunende cijfers in de bedrijfsvoering te komen.

H. Tariefstelling

Wij onderscheiden ons van de concurrentie door persoonlijke service en een lage tariefstelling.

Voor de tarieven kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen.

Meer mogelijkheden